DeFi och Tesla Mania på väg mot Big Correction, säger Hedge Fund Guru Mike Novogratz

Mike Novogratz, VD och grundare av Galaxy Digital Holdings, jämför det spekulativa DeFi-frenet med Tesla (TSLA).

I en ny intervju med Bloomberg säger den tidigare partnern på Goldman Sachs att både Tesla och DeFi kan vara i de tidiga dagarna av en betydande korrigering

„Crypto, som alla andra spekulativa tillgångar, har haft oerhört stor nytta av en uppfattning om noll räntor för alltid och centralbanker som bara fastnar på likviditet …. Vi har sett ett bra drag i Bitcoin-priset, vi har sett ett fantastiskt drag i Ethereum-priset. Det bygger på detta växande nya utrymme i krypto som kallas decentraliserad ekonomi. Det du ser i DeFi, som är väldigt intressant, påminner verkligen om vad du ser i Tesla – bara en spekulativ frenesi. Det finns nya projekt som gör riktigt häftiga saker men de får en sådan kraftig likviditet så snabbt – det förändras i en hastighet som jag aldrig har sett på marknaderna. Det finns ett nytt projekt som heter Sushi som bara lanserades för fem dagar sedan och det är över en miljard och en halv dollar marknadsvärde på fem dagar. Det oroar mig en del. Det är tidigt i DeFi att se spekulativ frenesi så.

Jag tänker på Tesla idag … Det är irrationell överflöd. Du kan kalla det vad du vill. Jag är lite orolig för att vi snart kommer att få en stor korrigering i många risktillgångar. Jag tror inte att det är en korrigering som kommer att pågå så länge eftersom likviditetsmaskinen inte stängs av. Men jag tror att vi kommer att gå igenom en serie av dessa bubblor och det känns nära att vara i toppbubbla just nu. ”

Novogratz säger att den nuvarande DeFi-handelsmani påminner honom om kryptobubblan 2017 och försiktighet krävs när det gäller nya mynt som fortfarande finns i sandlådan.

”Jag levde igenom och tjänade på kryptobubblan 2017, och det här känns något som påminner om det. Det var ICO: erna då, en ny ICO varje dag, och besättningen skulle simma till den ICO och stoppa upp priset och det skulle bli en frenesi i likviditet och pris och sedan skulle det kollapsa och de skulle gå vidare till nästa sak. Det känns lite så. ”

Novogratz säger att han tror att Tesla, precis som krypto, är på väg mot en större korrigering:

”Jag äger två Teslas. Jag tror att det är ett av de bästa bilföretagen i världen. Jag tror att det kommer att vara länge länge och jag tror att Elon är ett geni. Det motiverar inte marknadsvärde på 500 miljarder dollar och handlas till 1300 gånger vinst. Det gör det bara inte. ”

Trots sin kortsiktiga pessimistiska syn på marknaden är Novogratz fortfarande långsiktigt hausseartad och optimistisk när det gäller kryptorummet.

”Lyssna, kryptovaluta är här för gott. Jag kunde inte säga det 2017 eller 2018, men den meningen kommer med ett utropstecken som börjar i år. Vi korsade Rubicon. Bitcoin försvinner inte, Ethereum-projektet försvinner inte. Den har kritisk massa och du kommer att fortsätta se innovation efter innovation. ”